A valaha volt egyik legnagyobb sportoló! Néhány érdekesség Michael Jordan-ről

646

A kosárlabda legnagyobb figurájává váló sportoló 1963-ban született. Mint sok ismert ember, ő sem született gazdag családba.  Brooklynban töltötte gyerekkorát, sokszor nélkülözésben

michael_jordan_child_1

 

 

 

A család kiutat keresve,  Észak-Karolinába költözött. Jordan teljesen új életet kezdett és belekóstolt szinte minden labdás játékba. Ugyan mindegyikben ügyes volt de végül a kosárlabdát választotta .

letoltes

A helyi gimiben végül 1 éven belül a kosárcsapat legnagyobb tehetségévé vált.  Innen elindult az igazi tündérmese. 1982–ben egyetemi bajnokságot nyert. Két év múlva ott volt az olimpiai csapatban amely végül megnyerte a tornát. Ebben az évben pedig a Cichago Bulls játékosa is lett.

18650f90a54c0204e1b30061d0f939f2


loading...

zinte a csillagokig repítette az addig gyengélkedő csapatot, és megválasztották az év újoncának is. A siker pedig 1991-ben jött meg igazán, amikor megnyerték a bajokságot( a verhetetlennek hitt “Lakerst” győzték le) Zsinórban 3 bajnoki címet szerzett, és a csapat igazi vezére vált belőle. Tagja volt a valaha volt legerősebb csapatnak is a Dream Team-nek. Ekkora már a világ ismerte és az ellenfelek rendszerit tartottak tőle. Hihetetlen gyorsasága és az, hogy szinte bárkinél tovább volt képes a levegőben lenni elképesztő játékossá tette. 1994-ben belekóstolt mindenki nagy döbbenetére a baseballba. A Bullsba 1999-ban tért vissza s újabb 3 bajnoki címet szerzett. Ezután golfozott, reklámokban szerepelt és egy család vígjátékban. Végül 2003-ban teljesen visszavonult az aktív sporttól. Azóta is élő szerződése van a Nike világcéggel, akikkel a közös “Air Jordan” cipő óriási sikert aratott.

Sport karrierének legjobb pillanatai:


Forrás:csucsvideoim.eu