A család 1000 forintért vett egy kis tálkát a bolhapiacon, de mikor megnézik az alját? Hihetetlen!

358

Mikor ráérünk és van néhány szabad óránk, szívesen bámészkodunk a bolhapiacon. Mindig találunk valami érdekes dolgot, soha nem lehet tudni, milyen drága kinccsel térünk haza.

Sokan arról álmodoznak, hogy egy igazi különleges dologgal térnek haza a vásárlásból.

 

Igaz, nagyon kicsi az esélye annak, hogy egy ismeretlen Picasso festményt, vagy egy értékes antik vázát találunk – de az esélye annak, hogy ez megtörténhet, mégis megvan.

Felbukkannak ugyanis ilyen, vagy hasonló történetek. Gondoljunk csak arra a történetere, amikor a család a nagypapa régi garázsában egy kb. 100 millió forintot érő Bugatti autóra bukkant.

Ez ugyebár azt jelenti, hogy nekünk is van esélyünk, nem?

 

Nos, még egy hihetetlen történet jelent meg az interneten, amit ha elolvasunk, talán ismét kimegyünk a bolhapiacra kincsek után kutatni.

Ez a történet minden kincskereső család számára igazi inspiráció: 2007-ben egy New York-i család a bolhapiacon egy fehér kis tálkát vásárolt körülbelül 3 dollárért, ami ma kb. ezer forint.

Soha nem gondolták volna, hogy drága dologra bukkantak. Csak évekkel később vitték el a tálkát becsüshöz és ekkor kezdődött a történet….

A család soha nem gondolta volna, hogy ez a kis tálka örökre megváltoztatja az életüket.

 

loppmarknad

WIKIMEDIA COMMONS.

Körülbelül 3 dollárért vették ezt a tálkát.

 

skal-ding

SOTHEBY’S.

Miután a tálkát éveken keresztül csak dísznek használták, kíváncsiak lettek, vajon mennyit érhet és elvitték egy becsüshöz.


loading...

skal-ding-2

 

SOTHEBY’S.

A családot óriási sokk érte. A tál kb. ezer éves volt és a Song dinasztia idején készítették, Kínában.

skal-ding-3

SOTHEBY’S.

A világ egyik legismertebb aukciós háza, a londoni Shoteby’s szakembere szerint a tál a Ding kerámia készlet egyik kiváló állapotban lévő példánya, melyet ezer évvel ezelőtt használtak Kínában.

Csak egyetlen, ehhez a tálhoz méretben és formában is hasonló tál létezik. Ez a tárgy a londoni British Múzeumban található.

Az aukciós ház a család életét örökre megváltoztatta.

Már biztosan rájött, hogy a család egy tucat ilyen tálat vásárolt aznap a bolhapiacon. És persze szeretné tudni azt is, hogy végül mennyiért is adták el?

Nem titkoljuk tovább az összeget.

A tálat kezdetben 200 000 és 300 000 ezer dollár közötti összegre becsülték de aztán kiderült, hogy ez a becsült ár túlságosan alacsony.

A tálat 2013-ban árverezték el. Egy műkereskedő vette meg 2, 250 000 dollárért, ami jelenleg körülbelül 675 millió forint.

Nem rossz egy tálért, melyet hat évvel azelőtt 3 dollárért vettek. Érdemes tehát tovább kutatni a bolhapiacon, hátha találunk valami értékeset, ami megváltoztatja életünket.

Kérjük ossza meg ezt a cikket barátaival, akik szintén szeretnek bolhapiacra járni. Lehet, hogy van már otthon egy értékes darabjuk?

Forrás:csodalatos.co